Skiringssal - Film sin elevkveld

Jeg leste mitt første og eneste blogginnlegg jeg skrev på folkehøyskolen, der jeg skrev at jeg skulle blogge veldig ofte. Jeg angrer litt på at jeg ikke gjorde det, siden det hadde vært gøy å lese nå. Derfor tenkte jeg at jeg kan skrive noen innlegg om diverse høydepunkter gjennom fhs-tiden, nå mens jeg husker det.


Etter året på Skiringssal er omme, skal alle klassene ha arrangert sin egen elevkveld. Vi i filmklassen (som er mest vant til å stå bak et kamera, eller sitte foran en pc-skjerm) skulle nå forberede et flere-timers show, som skulle vises foran hele skolen. Jeg gruet meg litt til dette, siden jeg ikke er så glad i å stå på scenen, men jeg må si at det var veldig morsomt å forberede til elevkvelden. Det var også mye stress, og litt irritasjon, men ellers merket jeg at klassen ble bedre kjent med hverandre.

Vi begynte med brainstorming. Alle kom med sine ideer, jeg og Sigrid hadde lært oss High School Musical "We are all in this together" dansen, derfor foreslo vi at dette kunne være åpningsnummeret til elevkvelden. Det kom faktisk frem veldig mange bra forslag. Etter at alle sketsjene var skrevet ferdig, rappene var laget, og rollene tildelt, var tiden inne for å øve. 

 

Jeg, Sigrun og Sigrid bestemte oss for å lage en musikkvideo, til sangen Poison av Alice Cooper.Vi hadde startet et prosjekt en del uker før, der alle skulle skrive et filmmanus hver. Fire manus ble plukker ut, og disse skulle bli laget til en kortfilm. Dette var det største filmprosjektet vi fikk gjennom hele året, og det skulle være ferdig til elevkvelden, der disse skulle vises frem for hele skolen.
Vi kalte elevkvelden vår for Golden Bulbs.

 

På selve showdagen var mange av filmgruppene enda ikke ferdig med redigering. Klassen jobbet enormt mye for at alt skulle bli ferdig, noen av filmene ble faktisk ikke ferdig før etter at programmet hadde startet. Da alle elevene var på plass, gikk vi opp i foredragssalen, der filmene hadde premiere. Alle gruppene presenterte sin film, og viste den. Etter dette var det middag, der alle fikk hver sin stemmeseddel hvor de kunne stemme på beste film, skuespiller, øyeblikk, osv. 
Middagen var over, og shower var i gang. Jeg kan ikke forklare det, så jeg viser det i bilder.

High School Musical, We are all in this together åpningsdans.

Ringenes herre sketsj.

Brødrene Dahl.

Jeg syntes faktisk at det var ganske morsomt å stå på scenen. Var litt nervøs, men siden alt gikk i ett, rakk jeg ikke å grue meg. Jeg koste meg masse den kvelden, og jeg er glad for at jeg gikk utenfor min komfortsone.

Ghost Busters.Avslutningsnummeret. Jeg tror at alt dette gjorde alle mer trygge på hverandre, og vi fikk et veldig bra miljø i klassen etter denne elevkvelden!

13 februar, 2013

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arkiv

 • Hei og velkommen til min blogg!

  bilde

  Jeg opprettet denne bloggen for å ha et sted der jeg kunne legge ut min kunst, som foto, tegning og videoer.

  På bloggen kommer du til å se for det meste mine fotografier og interesser, men også litt fra min hverdag og tanker jeg sitter inne med.

  bilde

  Jeg er interessert i foto/video, photoshop, blyant/digital-tegning, og webdesign. Derfor er det gøy å blogge siden alle mine interesser kan tas med på bloggen.

  bilde

 • bilde

  Hei! Mitt navn er Nora, jeg er 19 år og kommer fra Jessheim. Jeg har nettopp fullført et fantastisk år på Skiringssal folkehøgskole.

  Nå skal jeg flytte til Trondheim, der jeg skal studere Grafisk Design på Norges Kreative Fagskole.

hits